sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Haapsalu, Viro

Kesälomareissu Viron Haapsaluun sujui mainiosti. Laivamatka lätäkön yli meni kuin siivillä possun korvaa mutustellessa eikä herraa haitannut vaikka jäi hetkeksi yksin lemmikkihyttiin kun muut lähti aamupalalle. Aamupalalta palatessa haju oli niin oksettava että possun korva lähti jäähylle ja hyttiä tuuletettiin pitkään. Hytin lattialle laitettu pissa-alusta jäi käyttämättä joten pysähdyttiin heti Tallinnassa pisutauolle ja sen jälkeen sadan kilsan matka Haapsaluun sujui takapenkillä nukkumatin seurassa. Perillä meitä odotti sisustettu asunto jonka Milo tietenkin tutki heti ensitöikseen. Sen jälkeen levitti lelunsa pitkin kämppää ja asettui taloksi.



Milo ja Pilkku ja matto rullalla.






Rannalla oli mukava irrotella ja viettää päivää kunnes jätkä tuli lähipuskasta kuono ruskearaidallisena. Olisi edes ollut nelijalkaisen tuotosta... Eikun isi ja Milo mereen pesemään kakat naamasta ja sitten suoraa päätä kämpille shampoopesulle. Siihen loppu leikit siltä erää. Onneksi oltiin meren rannalla niin ei tarvinnut autoa sotkea.

Eläinlääkärilläkin oli käytävä, koska Virosta Suomeen matkustavalla koiralla on oltava ekinokokkilääkitys kunnossa ja se pitää ottaa 1-5 vrk ennen maahantuloa. Ihan sattumalta ajettiin eläinlääkärin ohi ja piipahdettiin sisällä. Tiinalla oli Suomesta valmiiksi ostettu lääke käsilaukussa mukana joten se homma hoitui saman tien. Mukava lääkäritäti otti vastaan melkein saman tien ja kun Milo oli mutustellut namit ja lääkkeen tädin kämmeneltä, passi leimattu ja kymmenestä eurosta luovuttu niin se oli siinä. Helpompaa kuin olin odottanut eikä hintakaan tuntunut missään.

Kotimatka sujui yhtä mukavasti kun menomatka Milon torkkuessa hytin lattialle levitetyn pyyhkeen päällä. Tajusikohan poika edes olleensa ulkomailla. Ainakaan ei matkustelua tarvitse jatkossa jännittää kun näin hyvin meni.

Rento laivamatkustaja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti